Ondernemers zijn eigenwijs! door Martin Goedknegt op 6 november

Ondernemers zijn eigenwijs!
Hoe vaak horen we dat niet om ons heen, en eigenlijk zit er altijd als vanzelf een negatieve associatie aan. Het eigenwijs zijn wordt als snel als een negatieve eigenschap gezien. Maar is dat wel zo? En waarom koppelen we er een negatieve associatie aan?
In de praktijk komt het er eigenlijk op neer dat we de `eigenwijsiteit` op zichzelf geen negatieve associatie toekennen, maar het feit dat wij de ondernemer niet tot een ander inzicht kunnen brengen raakt ons. Want eigenlijk moeten we erkennen dat we zelf niet vaardig genoeg zijn om de ondernemer tot een andere gedachte te brengen, en de ondernemer daar ogenschijnlijk ook geen last van heeft.
In essentie moet je om een ondernemer echt te kunnen helpen, meer van hem of haar weten. Maar vooral ook: Dan moet je meer van jezelf weten. Je moet weten waarom jij doet wat je doet. Je moet weten welk gedrag jij vertoont, en hoe je dat herkent. Ik ga met deze lezing meer in op ons “bewust mens zijn” en het gedrag wat we vertonen, met als doel een ondernemer , beter te begrijpen. Als voorbeeld neem ik je mee in de schoenen van een ondernemer die onder druk komt te staan door tegenvallende resultaten, en laat je zien wat dat met hem doet met duidelijke voorbeelden uit de praktijk. Ik doe dat omdat in een dergelijke situatie de kenmerken veel duidelijker zichtbaar zijn als het gaat om het gedrag van de ondernemer, de medewerkers om hem of haar heen, en de invloed die jij kunt hebben.

Zelf ben ik een selfmade man, en heb ik inmiddels 20 jaar ondernemers ervaring. Op hoogtij dagen had ik samen met mijn partner een ICT en Communicatieadvies bedrijf (30 man) wat ik door een burnout en een zware depressie ben kwijt geraakt. Toch is juist deze periode de meest leerzame periode in mijn leven geweest. Ik heb geleerd en inmiddels ervaren hoe hulp anders kan, en hoe dat anders moet als een ondernemer onder druk staat. Ik ben iemand die in oplossingen denkt, en holistisch naar vraagstukken kijkt. Het verhaal wat ik hou is geïnspireerd en onderbouwd door mensen zoals :

• Simon Sinec (zijn kijk op het Why + De split)
• Greiner (het 6 fasen verloop van een groeide organisatie)
• Stephen Covey (De zeven eigenschappen van effectief leiderschap)
• Kofie Annan (Niet denken dat je het land beter kent als de mensen die er wonen)
• Eckhard Tolle (Bewustwording)
• Eckart Wintzen (zelfstandigheid van een organisatie)

www.succesontwikkelaars.nl